Gewrichtspijn

Gewrichtspijn voelt bijna bij iedereen anders aan. De ene keer is er een duidelijk aanwijsbare oorzaak, maar de andere keer komt het zomaar vanzelf op. Pijn aan de gewrichten kan ook samengaan met andere klachten zoals zwellingen of een verlies van flexibiliteit. In dit artikeltje zullen we jullie vertellen wat de meest voorkomende oorzaken zijn van gewrichtspijn. Daarnaast zullen we kort iets vertellen over wat je eraan kan doen.

 

Wat zijn mogelijke oorzaken van gewrichtspijn?

Een opsomming van de meest voorkomende oorzaken:

Ontsteking

Een van de vaakst voorkomende oorzaken van de pijn is een ontsteking van het gewricht. Wanneer dit optreedt, spreken we van artritis. Het is ook mogelijk dat niet het gewricht ontstoken is, maar de pezen. In dat geval spreken we van een peesontsteking.

Naast een ontsteking, kan ook een infectie de oorzaak zijn van gewrichtspijn. Over het algemeen wordt deze infectie veroorzaakt door een virus.

Fysieke mechanische oorzaak

Door natuurlijke veroudering is het mogelijk dat er pijn ontstaat in de gewrichten. Dit wordt artrose genoemd. Meestal komt het voor bij personen die ouder zijn dan 60 jaar. Deze aandoening heeft te maken met het feit dat de gewrichten tegen elkaar schuren, waardoor je pijn ervaart.

Ook is het mogelijk dat er op vroegere leeftijd een mechanische oorzaak optreedt. Meestal is er in dat geval sprake van een misvormde groei van de gewrichten. Ook dit zou er kunnen voor zorgen dat deze tegen elkaar aan schuren.

Wat kan je doen tegen gewrichtspijn?

Als je vaker last hebt van pijn aan je gewrichten, of de pijn houdt gedurende een langere tijd aan, dan is het zeker een goede keuze om even een arts te raadplegen. Voor gewrichtspijn van korte duur, kan je eerst proberen om de pijn te verlichten door middel van pijnstillers. Ook een warm bad kan een handig hulpmiddel zijn, wanneer je liever geen medicatie gebruikt.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/massageapparaat/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757