Oorzaken buikpijn

Iedereen heeft vroeg of laat wel een keer last van zijn buik. Buikpijn kan zich op verschillende manieren manifesteren. Je kan het gevoel hebben alsof je krampen hebt, maar het kan ook aanvoelen als steken. Je kan zowel buikpijn voelen in je onderbuik, als in de streek rond je maag. Wanneer het gaat over pijn in de onderbuik, dan heeft dit meestal iets te maken met de darmen.

Wat zijn de mogelijke oorzaken?

Ik zal voor jullie een lijstje maken van enkele vaak voorkomende oorzaken van buikpijn.

Te veel, of slechte voeding en drinken

Als je te veel gegeten hebt, kan je tijdelijk last hebben van je buik. Meestal kenmerkt deze vorm van buikpijn zich dan ook door een opgeblazen gevoel. Ook is het mogelijk dat je te vettig eten hebt gegeten. Of dat er te veel suikers aanwezig waren in je maaltijd. Een andere vaak voorkomende oorzaak is een tekort aan vezelrijke voeding. Dit kan je makkelijk oplossen door volkorenbrood te eten of vezelrijke muesli. Als laatste, wat voeding betreft, is het ook mogelijk dat je te weinig water hebt gedronken. Als volwassene zou je minstens 1,75 liter per dag moeten drinken.

Ontsteking

Ook een ontsteking kan de oorzaak zijn van buikpijn. Bij een blindedarmontsteking, voel je meestal pijn rechtsonder in de buik. Meestal kort bij de navel.

Daarnaast is het ook mogelijk dat je last hebt van een chronische darmontsteking. Meestal heb je in dat geval ook andere symptomen, zoals bloed of slijm bij de ontlasting.

Galstenen

Net zoals je stenen in de nieren kan ontwikkelen, is het ook mogelijk dat je galstenen ontwikkelt. Galstenen zijn niet altijd pijnlijk, maar eens ze komen klem te zitten kunnen ze heel wat buikpijn veroorzaken. Wanneer het om deze oorzaak gaat, zal je het duidelijk voelen. De meesten krijgen enorm hevige pijn in het bovenste gedeelte van de buik. Meestal doet het zoveel pijn, dat je er niet stil van kan zitten.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/massageapparaat/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757