Oorzaken kniepijn

Pijn in de knie kan voor heel wat hinder zorgen. De pijn kan matig zijn, zodat je er weinig last van hebt, maar het kan ook zijn dat de pijn zo hevig is dat je niet meer op je been kan steunen. Net zoals bij alle andere gewrichten, kan kniepijn verschillende oorzaken hebben.

Wat zijn mogelijke oorzaken van pijn aan de knie?

Hier zal ik jullie iets vertellen over de meest voorkomende oorzaken van kniepijn.

Artrose

Zoals alle gewrichten, is ook het kniegewricht gevoelig voor artrose. Artrose kan ervoor zorgen dat er achteraan de knie, een zwelling ontstaat van de weefsels. Meestal wordt de pijn gekenmerkt door korte, maar vaak terugkerende pijnaanvallen in de knie. Artrose is een aandoening die zich normaal manifesteert op oudere leeftijd. Toch kunnen ook jonge mensen er last van krijgen. Overgewicht vergroot namelijk het risico op artrose in de knie.

Gescheurde pees

Pezen in het kniegewricht zorgen ervoor dat de spieren goed vastgehecht zijn aan het bot. Wanneer er scheurtjes ontstaan in deze pezen, kan dit pijn in de knie veroorzaken.

De pijn van deze aandoening wordt voornamelijk gekenmerkt door een pijn in de knie, die erger wordt wanneer je erop steunt. Daarnaast komt er ook meestal een zwelling tevoorschijn en kan het zijn dat je een warm gevoel hebt rond deze knie.

Te zwaar belast

Gelukkig hoeft de oorzaak van kniepijn niet steeds zo ernstig te zijn. Het is ook mogelijk dat je kniepijn ervaart, na overbelasting van de knie. Door bijvoorbeeld meer te bewegen dan je gewend bent, is het mogelijk dat de weefsels in jouw knie tijdelijk uitgerekt worden. Enkele dagen rust volstaat dan meestal om de pijn te doen verdwijnen.

Natuurlijke veroudering en de menisci

De menisci worden ook wel eens de schokdempers van de knieën genoemd. Ze vangen namelijk de schokken op die veroorzaakt worden door te bewegen. Op latere leeftijd is het mogelijk dat het lichaam niet meer in staat is om deze schokken voldoende op te vangen. In dat geval kan je ook kniepijn ervaren.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/massageapparaat/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757