Tips om spierpijn te voorkomen

Iedereen krijgt in zijn leven wel eens te maken met spierpijn. Vaak is sporten de oorzaak, maar in sommige gevallen kan het ook ontstaan door je dagelijkse bezigheden. Aangezien spierpijn niet zo leuk is, zou het handig zijn als je het kan voorkomen. Het helemaal voorkomen is praktisch onmogelijk. Toch zijn er enkele zaken die je in acht kan nemen, om ervoor te zorgen dat je minder snel spierpijn hebt. Hier zal ik jullie enkele tips geven!

Tip 1:

Zorg ervoor dat je je spieren niet overbelast. In het begin zal het wel wat zoeken zijn, maar probeer om nooit je eigen limieten te overschrijden. Is een halter echt te zwaar? Laat hem dan maar liggen en neem een lichter model. Ook bij het lopen is het belangrijk dat je de afstand geleidelijk aan opbouwt.

Daarnaast is het ook belangrijk om af en toe een rustdag in te bouwen. Sporten is gezond, maar rusten is dat ook! Probeer om steeds een dag rust in te plannen nadat je hebt gesport. Op die manier krijgt je lichaam de kans om zich weer te herstellen.

Tip 2:

Vergeet niet te stretchen. Voor je begint aan het sporten, zal het belangrijk zijn om je lichaam goed voor te bereiden. Je spieren kan je soepeler maken door de opwarming en door enkele rek- en strekoefeningen. Zo zal je veel minder blessures oplopen tijdens het sporten. Na het sporten, moet je dan weer stretchen om ervoor te zorgen dat je lichaam sneller kan recupereren. Ook een massage kan daarvoor helpen!

Tip 3:

Zorg voor jezelf! Door op de juiste momenten te eten en voldoende water te drinken, hebben je spieren de kans om aan te sterken. Naast deze zaken is ook een goede nachtrust belangrijk! Tijdens de nacht komen er bepaalde hormonen vrij in je lichaam, die je spieren helpen om weer te herstellen van het sporten. Tot slot zou ook een koude douche helpen, hierdoor wordt namelijk de bloedsomloop gestimuleerd.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/massageapparaat/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757