Verschillende soorten massages

Massage werd in de zeventiende eeuw al toegepast als medisch hulpmiddel. Sindsdien wordt het over de hele wereld toegepast om stress of pijnklachten te bestrijden, of gewoon om even te relaxen. Op die manier zijn er allerlei verschillende soorten massages ontstaan. Aangezien elke cultuur zo zijn eigen variant van massage heeft, kunnen we ze hier onmogelijk allemaal bespreken. Daarom zal ik hier voor jullie enkele vaak toegepaste soorten bespreken.

Hotstone massage

Een van de oudste massagevormen is de Hotstone massage. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt bij deze variant gebruik gemaakt van hete stenen. Door middel van een warmwaterbad, worden de stenen opgewarmd tot enkele graden boven de lichaamstemperatuur. Dan worden ze op het lichaam geplaatst, dit kan zowel op de buik, op de rug en de schouders, als op de benen. Door de warmte die de stenen afgeven, kunnen alle spieren lekker ontspannen.

Acupressuur

Acupressuur is een massage die ontstaan is in de Chinese cultuur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de drukpunten in het lichaam. Door daar druk op uit te oefenen, worden bepaalde energiebanen in het lichaam geactiveerd. Op die manier zou het lichaam sneller in staat moeten zijn om zichzelf te herstellen.

Acupressuur valt niet te verwarren met acupunctuur. Acupunctuur is een andere Chinese behandeling, waarbij gebruik gemaakt wordt van fijne naaldjes.

Ontspanningsmassage

Een massage is voor veel mensen de perfecte ontspanning. De ontspanningsmassage, is dan ook de meest bekende massage in onze westerse cultuur. Bij deze massagevorm, wordt het lichaam door middel van wrijvende en knedende bewegingen helemaal tot rust gebracht. Bij deze massage is het mogelijk om enkel de rug of de schouders te viseren, maar het is ook mogelijk om een hele lichaamsmassage te laten uitvoeren. Door de zachte bewegingen wordt de doorbloeding in je lichaam verbetert en daalt je stressgehalte bijna meteen.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/massageapparaat/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757