Wat doet een massage gun

Een massage gun is een soort van massagetoestel, dat qua vorm iets wegheeft van een geweer. Vandaar dus ook de naam. De massage gun werd begin 2008 uitgevonden door iemand die zelf een blessure had opgelopen dankzij een verkeersongeluk. Om de pijn te behandelen en de inwendige kwetsuren sneller te laten genezen, bedacht hij een apparaat waarmee hij zichzelf een massage kon toedienen. Tegenwoordig zijn er ook al andere varianten op de markt, zoals bijvoorbeeld een massagekussen.

Wat doet het apparaat precies?

Net zoals bij een echte massage, oefent de massage gun druk uit op de spieren. Door de “trekker” over te halen, en het toestel op de juiste positie te plaatsen, begint de massage gun trillende en kloppende bewegingen uit te voeren. Degene die het “schot” incasseert, krijgt net het gevoel alsof hij door een masseuse onder handen wordt genomen.

De kloppende bewegingen veroorzaken een diepe impact, die zomaar door de huid heen gaat. De trillende bewegingen stimuleren de spieren en samen maken ze het spierweefsel soepeler. Het toestel biedt dan ook alle voordelen die een echte massage ook biedt. Je kan het gebruiken om even lekker te ontspannen, maar ook als sportmassage. Het behandelen van de spieren met de massage gun zorgt ervoor dat spierweefsel minder stijf wordt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je lichaam sneller kan recupereren van het sporten.

Voor sommige gebruikers zal het toestel in het begin vaak wat te stevig aanvoelen. Het kan zijn dat je het ongemakkelijk of zelfs licht pijnlijk vindt. Dat komt namelijk door de diepe werking die het toestel heeft. Na een tijdje raak je er wel aan gewoon en dan kan je er ook echt van genieten. Vergelijk het met een echte massage, daarbij heb je ook liever dat ze de kracht langzaam opbouwen. Op het einde kan je er beter tegen dan de eerste minuten.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/massageapparaat/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757